BUURTCOMITÉ

INCLUSIEVE STAD
In 2012 is het meerjarig project de Inclusieve Stad gestart. Dit betekent dat (een wijk van) Almere inclusief en toegankelijk ingericht wordt voor alle bewoners.

Dit project heeft tot doel om met de bewoners de eerste inclusieve Stripheldenbuurt in Almere te bouwen. Gezamenlijk gaan we de leefsituatie van mensen met een beperking verbeteren zoals op het gebied van wonen, scholing, werken, vrije tijd, inkomen, cultuur en zorg.
Het project draagt bij aan de kwaliteit van bestaan voor mensen met een beperking (onder eigen regie), aan een passende participatie en een inclusieve samenleving. De Stripheldenbuurt wordt structureel aangepast zodat mensen met een beperking er op gelijkwaardige wijze deel van uitmaken, net zoals mensen zonder beperking.

Ook in de opzet en uitvoering van het project staat vanzelfsprekend voorop dat mensen met beperkingen op allerlei niveaus deelnemen. De buurt richt een Comité op dat inventariseert en toe ziet op verbetering.

Bewoners van de Stripheldenbuurt zijn met Stichting Disability Studies in Nederland, gemeente Almere en Hogeschool Windesheim Flevoland in 2012 dit meerjarige project gestart.

Zoekt u contact met het comité? Stuur dan een e-mail naar comite@de-stripheldenbuurt.nl.

Notulen van het Stripheldenbuurtcomité

Meer informatie